Мъж публикува важен призив към водачите във Facebook. Той призовава

...
 Мъж публикува важен призив към водачите във Facebook. Той призовава
Коментари Харесай

Пътувайте с идеята да стигнете, а не с мисълта на мен не може да се случи

 Мъж разгласява значим апел към водачите във Фейсбук. Той приканва всички, на които следва пътешестване по празниците, да бъдат деликатни на пътя. Николай Х. напомня и черната статистика в страната, в която се виждат и мното произшествия с потърпевши и жертви даже по празниците.

Той приканва водачите да съблюдават нужната дистанци, да бъдат виновни на пътя и, несъмнено, да карат с съобразена скорост.

" Молбата ми е, защото през днешния ден доста хора ще пътуват с цел да посрещнат празниците, да пътувате умерено, да се приготвите да карате по-бавно, да спазвате повече отдалеченост, да се опитате да сте оптимално виновни към себе си и водачите към вас. Разбирам, че ще има доста, които " ще се напъват ", само че това не пречи вие да се опитате да не сте измежду тях ", написа Николай Х.

Мъжът заключава, че даже и при бързо и рисково шофиране няма да има основна разлика във времето за път. Като прибавя, че при умерено шофиране стресът ще е надалеч по-малък.

" Винаги е по-добре да намалите и да спрете, даже и да сте с преимущество, в сравнение с да разказвате на св. Петър, че сте били с преимущество! ", отбелязва той.

Вижте цялата обява на Николай Х.:

Здравейте, бих желал да направя една молба към всички ви! Също по този начин и разбирам, че постът ми може да не се хареса от някои хора, само че последните 5 - 8+ години не сме имали коледни, новогодишни, великденски празници, които да не са потънали в кръв по пътищата и починали.

Което, както и да го погледнете - няма позитивни страни! Всеки може да прочете в Интернет за отминалите години какъв брой доста произшествия и починали е имало по огромните празници и новините постоянно са неприятни!

Молбата ми е, защото през днешния ден доста хора ще пътуват с цел да посрещнат празниците, да пътувате умерено, да се приготвите да карате по-бавно, да спазвате повече отдалеченост, да се опитате да сте оптимално виновни към себе си и водачите към вас. Разбирам, че ще има доста, които " ще се напъват ", само че това не пречи вие да се опитате да не сте измежду тях.

Няма да има основна разлика във времето за пътешестване, само че пък ще сте доста по-малко уплашени от пътя, ще сте изхарчили по-малко гориво. И ще сте живи и здрави!

Бъдете хора, стигнете живи, шофирайте умерено, тръгнете с концепцията да стигнете, а не с концепцията " на мен не може да се случи, аз съм най-хубавият и би трябвало да съм пръв ", това не оказва помощ никому.

Като се ударите и пандизите някой път - сещайте се какъв брой доста " пожелания " вървят от всички останали водачи, вие оставате без кола, а в случай че пострадате в процеса - това няма да ви донесе приятни мигове по празниците. Винаги е по-добре да намалите и да спрете, даже и да сте с преимущество, в сравнение с да разказвате на св. Петър, че сте били с преимущество!

Посрещнете празниците със фамилията си на маса и щастливи, а не на гробища и с някой непосредствен по-малко! Радвайте се на фамилното събиране.
Пийте и НЕ шофирайте!  Хапвайте и се веселете!  Бъдете здрави, щастливи и усмихнати! Весели празници.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР